Villkor

Nedan följer Optivas användarvillkor.

1. Kreditupplysning

När du ansöker om att jämföra lån hos Optiva görs en kreditupplysning om dig och din eventuella medsökanden hos UC AB. Det innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. Därefter kan de banker som samarbetar med Optiva under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att det registreras ytterligare kreditupplysningar.

2. Personuppgiftsbehandling

Genom att lämna uppgifter om dig till Optiva godkänner du Optivas villkor och försäkrar samtidigt att lämnade uppgifter är korrekta. Du samtycker också till att dina personuppgifter registreras och behandlas.

Creditfinder Group Sweden AB, med organisationsnummer 556818-1837, ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter och för att sådan behandling sker i enlighet med gälande lagstiftning.

Optiva lämnar ut dina uppgifter till de kreditupplysningsinstitut, långivare och försäkringsförmedlare, leverantörer av IT-tjänster samt partners som kan ha erbjudanden som är intressanta för din privatekonomi som vi samarbetar med.

Vi sparar och behandlar dina personuppgifter i syfte att kommunicera din ekonomiska situation till de parter som vi samarbetar med, skapa oss en bild av det bästa erbjudandet för dig samt för att kunna kontakta och administrera kundförhållandet med dig. Genom att godkänna dessa villkor godkänner du att bli medlem i Creditfinder Group Sweden AB:s Kundklubb. Creditfinder Group Sweden AB kan i detta sammanhang komma att spara och bearbeta de personuppgifter som rör ditt medlemskap och kan vid framtida tillfälle komma att kontakta dig via e-post, telefon och brev med information om nya produkter, tjänster eller andra erbjudanden från Creditfinder Group Sweden AB och Creditfinder Group Sweden AB:s samarbetspartners. Om du inte vill att Optiva ska kontakta dig kan du vända dig till kundtjanst@optiva.se. Du kan också närsomhelst avsluta din prenumeration på vårt nyhetsbrev.

Optiva spelar in all telefonkontakt med dig. Dessa inspelningar samt övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig.

Fär att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta Optiva per e-post till kundtjanst@optiva.se. Dit kan du också vända dig en gång per år för att få information om vilka uppgifter vi har sparat om dig, samt om du vill ta tillbaka ditt samtycke till att vi får behandla dina uppgifter, eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller radera uppgifter.

3. Ansvar i samband med våra tjänster

Innan du ansöker om lån är det viktigt att du ser över din ekonomi genom att t.ex. göra en budget. Använd gärna Konsumentverkets verktyg för att göra en budgetkalkyl.

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Optiva ska endast betraktas som vägledande förslag. Det är upp till dig att värdera och kontrollera den information som vi lämnar om våra samarbetspartners erbjudanden.

Avtal som du tecknar med långivare och övriga företag Optiva samarbetar med är ett avtal mellan dig och långivaren/företaget. Optiva ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, avtal med något av de företag som vi samarbetar med.

4. Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor.

Version: 201601